Wat doen we?

20200427_002

 

Waarom doen we dit

We hebben de zorg nu hard nodig en maken dankbaar gebruik van de enorme inzet van de zorgprofessionals. Veel mensen willen daar graag iets voor terug doen maar het is lastig om dat zelf te doen. Daarom willen we iedereen de kans geven via dit initatief iets te doen voor de hardwerkende zorgmedewerkers. Hoe klein ook, elke bijdrage is welkom. Een medewerker van het LUMC: “Iedere dag wat kant-en-klare broodjes voor het personeel dat op de corona-afdeling werkt maakt het makkelijker om te lunchen. Als jullie dat voor ons kunnen doen dan voelen we dat als een belangrijke steun in de rug.”

 

Actie

Om dit mogelijk te maken gaan we met alle Rotaryclubs in de regio’s Leiden-Wassenaar en Rijn- en Bollenstreek geld inzamelen voor lunchbroodjes. We vragen iedereen om wat te doneren op een speciale rekening. Hiermee bestellen we broodjes bij lokale ondernemers die dit zonder winst willen doen maar de omzet goed kunnen gebruiken. Die zullen de broodjes bezorgen bij de ziekenhuizen in onze regio. De eerste afspraken met de ziekenhuizen hierover zijn al gemaakt. Als de actie voldoende succesvol is kunnen we overwegen om het uit te breiden naar andere zorgverleners die het ongetwijfeld ook goed kunnen gebruiken

We vragen iedereen om de zorg een hart onder de riem te steken en te helpen om hen van broodjes te voorzien.  Voor iedere EUR 2,50 leveren we een broodje af bij een van onze zorginstellingen. Steun deze actie door je gift op rekening NL van Rotary Actie Zorg Broodnodig.

Help mee!

13

Wil je meehelpen om deze actie te organiseren stuur dan een bericht aan vrijwilligers@broodnodig.org.

Ben je horecaondernemer en wil je ook tegen een redelijke kostprijs broodjes leveren voor deze actie stuur dan een een bericht naar inkoop@broodnodig.org.

Wil je helpen om zoveel mogelijk broodjes te leveren, verspreid dan onze boodschap, bijvoorbeeld via social media, en vraag mensen om bij te dragen aan deze actie. Elke broodje is er een!

Vrijwilligers

45 +

Donaties

39 +

Zorginstellingen

5

Broodjes en gebak bezorgd

1100 +