Blog

Actie weer broodnodig

Helaas heeft de zorg het weer razend druk met het leveren van de best mogelijke zorg voor wie getroffen wordt door corona en het in stand houden van de zorg voor alle anderen die hen hard nodig hebben. We willen de mensen in de zorg laten weten dat we hen dankbaar zijn voor wat ze in deze lastige omstandigheden doen en hen een hart onder de riem steken met de actie Broodnodig. We hebben intussen een subsidie van de internationale Rotary-organisatie ontvangen. Daarmee  kunnen we voor iedere donatie van € 2,50 niet één maar twee lekkere broodjes bezorgen. Geef nu, dan zorgen wij dat het op de goede plaats terecht komt. En als je een organisatie wilt aanmelden om ook een keer getracteerd te worden op een lekkere lunch of daar rechtstreeks voor doneren, laat ons dat dan weten via info@broodnodig.org .

Lunches bezorgd voor de Intensive Care-afdeling van het LUMC

10
11
15
12
13

Vandaag hebben we broodjes bij het LUMC kunnen bezorgen voor de Intensive Care-afdeling waar zulke grote aantallen hard getroffen coronapatiënten terecht zijn gekomen. We zijn heel blij dat we iets hebben kunnen doen voor de afdeling waar nog steeds heel hard gewerkt wordt onder zware omstandigheden.

Als u een zorgorganisatie weet die wel een broodje kan gebruiken, stuur dan een bericht aan info@broodnodig.org. En als u een klein bedragje overmaakt op onze rekening dan kunnen we weer een zorgmedewerker een lekker broodje voor de lunch brengen.

Broodjes bezorgd op drie zorglocaties in de regio

5
2
1

Vandaag hebben we op drie locaties in de regio lunches kunnen bezorgen.

We hebben broodjes bezorgd bij twee woonvoorzieningen van ’s Heeren Loo in Voorhout en Sassenheim voor mensen met een verstandelijke en/of andere handicap. Ook zij hebben moeilijke tijden door het coronavirus en kunnen bijvoorbeeld geen of zeer beperkt bezoek ontvangen.

De derde levering was voor het personeel bij de Bernardus in Sassenheim. Daar hadden we op koningsdag al Oranjetompoucen af kunnen leveren maar nu konden we iets voor de lunch van de medewerkers doen.

Als u een zorgorganisatie weet die wel een broodje kan gebruiken, stuur dan een bericht aan info@broodnodig.org. En als u een klein bedragje overmaakt op onze rekening dan kunnen we weer een zorgmedewerker een lekker broodje voor de lunch brengen.

Blije gezichten in het LUMC

De gebakjes voor Koningsdag zijn in dank aanvaard en op de corona-afdeling uitgedeeld. Van de broodjes voor de lunch, waar het uiteindelijk om ging, hebben we geen foto’s want dat kan niet overal. Maar we hebben uit eerste hand vernomen dat ze erg lekker waren en het heel erg gewaardeerd is in deze nog steeds heel drukke tijden.

20200427_104a
20200427_101
20200427_103
20200427_105a

Broodjes en gebak bezorgd in Leiden en Sassenheim

Vanochtend zijn de eerste broodjes bezorgd, en ter gelegenheid van Koningsdag ook een grote hoeveelheid Oranjetompoucen. Het LUMC in Leiden mocht de eerste lunchbroodjes en gebak voor de zorgmedewerkers ontvangen en Sassembourg en de Bernardus in Sassenheim kregen gebak voor medwerkers en bewoners. Dit is mogelijk gemaakt door iedereen die geld overgemaakt heeft, ook van de giften van € 2,50 hebben we een broodje kunnen kopen en daar een zorgmedewerker blij mee gemaakt. Dank!

20200427_005a
20200427_002
20200427_004a
20200427_003a

Giften komen binnen, eerste broodjes komen eraan

Er zijn de eerste twee dagen al aardig wat stortingen op onze rekening gedaan om broodjes te kunnen kopen. Samen met een startgift van onze club is dat genoeg om morgen, op Koningsdag, bij drie zorginstellingen in de regio broodjes en wat lekkers te bezorgen voor medewerkers en waar dat kan voor bewoners of patiënten. Houd het nieuws in de gaten voor meer informatie en foto’s. In de tussentijd kun je natuurlijk gewoon blijven overmaken, we bereiden de tweede ronde al voor.

We ontvangen donaties

We hebben de eerste donaties op de rekening van onze actie mogen ontvangen. We proberen om zonder kosten een donatieknop op de site op te nemen om makkelijk en snel te doneren. Je kunt nu al gewoon geld overmaken op onze rekening. Iedere euro die je overmaakt wordt gebruikt voor lekkere broodjes voor onze zorgmedewerkers.

Eerste leveringen zijn gepland

Op 27 april zullen we ter gelegenheid van Koningsdag de eerste zorginstellingen verrassen met lekkere broodjes en Oranjetompoucen. Voor deze feestelijke gelegenheid zullen we ook de bewoners niet vergeten! Donaties zijn welkom op het rekeningnummer van de actie zoals vermeld op de homepage.